LUK

Log ind til NMFK


logologind

Glemt log ind. Forklaring her

Log ind/ud

Om anvendelse af programmet Picture Resizer

QUICKGUIDE.

Det er nemmest at oprette en ny mappe og i den lægge de foto man vil have uploaded. I samme mappe laves en ny mappe som eks. kan kaldes "reseized". Start programmet, vælg "Add folder", find den nyoprettede folder. Tryk på "Next" og vælg den folder jeg kaldte "reseized". Videre, vælg en billedestørelse på ek.s. 600x450. Der skal være flueben i "Preserve Aspect Ratio". Videre, hvor du evt. kan se et "Preview" af resultatet. Videre og tryk "Start". De komprimerede billeder ligger nu i "reseized" og kan uploades.

Download vejledning her. (pdf)

Gæster

Ingen

Besøgstæller


Besøgende i dag:35
Besøgende ialt:488730
Besøg siden:29-06-2010
Hvordan komprimerer jeg foto Udskriv Email
Skrevet af Teknisk adm   
Onsdag, 11. marts 2009 14:27

Hvordan formindsker jeg foto til upload 

Foto der er optaget med moderne fotografiapparater er ofte meget store. Til skærmvisning, som på en hjemmeside, er det ikke nødvendigt med foto i høj opløsning. Foto kan komprimeres med forskellige programmer. Er du ikke bruger af  fotoredigeringsprogrammer er der et lille nemt program til komprimering af foto.

TIP. Læg de foto du vil anvende i én mappe. Opret en ny mappe til de komprimerede foto og indstil programmet til at hente foto fra den ene mappe og lægge de komprimerede foto i den anden mappe. 

VEJLEDNING:

Hent et lille gratis program her og installer det på din pc.

(Klik for stort billede) 

1

 Når programmet er startet vælg "Add files" fort at vælge ét billede eller "Add folder" for at vælge alle foto i en folder.

2

Vælg det foto eller den mappe du vil formindske.

3

Vælg den mappe hvor de færdige billeder skal gemmes.

4

Vælg den størrelse som det færdige billede skal have. Du kan med fordel anvende de indstillinger der foreslås af programmet.

5

Næste funktion er tilføjelse af ændringer af det færdige fot. Sort/hvid, mosaic og lign.. For det meste vælges "No effects".

6

Klik "Start"

 

7

Når programmet er færdigt kan man ved at klikke "Open the output directory" se de formindskede foto, der nu er klar til upload.

 

Senest opdateret: Lørdag, 16. oktober 2010 12:36
 

Hent hele vejledningen på pdf

Download vejledning her. (pdf)